TRAE SHEEHAN – ARIZONA

Zanger en songschrijver Trae Sheehan groeide op in Martinsburg in de Amerikaanse staat West-Virginia in het hartje van de Appalachen, het oeroude middelgebergte in het oosten van Noord-Amerika. Op 21-jarige leeftijd komt hij nu vanuit zijn nieuwe woonplaats Nashville, Tennessee met zijn nieuwste album “Arizona” op de proppen, een plaat waarop hij middels negen zelfgeschreven country- en folkliedjes zijn talent als singer-songwriter komt etaleren.

Eerder werk van hem bestond uit de vier songs tellende ep “Poet” uit 2016 en het in 2018 op de markt verschenen album “The Storyteller”, zijn eerste volwaardige studioplaat. In elk van de songs op “Arizona” vertelt hij een kortverhaal dat zijn empathie en inzicht in het dagelijkse leven van de mensen duidelijk maakt. De liedjes gaan over de goede en minder goede dingen die we allemaal wel eens meemaken tijdens ons leven en hij roept eveneens op tot solidariteit tussen alle mensen, ongeacht ras, leeftijd, sekse, opleiding en afkomst.

Voor de release van een eerste single uit “Arizona” werd geopteerd voor het vlot in het gehoor liggende nummer “Closing The Door” dat u op de eerste video kunt beluisteren. Tijdens het beluisteren van deze plaat hebben wij meermaals gelijkenissen kunnen bespeuren met het werk van onze eigen Leuvense singer-songwriter ‘Milow’, zowel qua muziekstijl als qua stemgeluid. De liedjes “Closing The Door”, “Arizona Girl”, “Harder Days” en “Three Feet Off The Earth” zijn daar de stille getuigen van.

Dat er autobiografische elementen in zijn liedjes werden ingesloten menen wij vooral te horen in het imtimistische en emotionele prachtlied “Homesick”. Verder werden wij ook nog behoorlijk stevig van onze sokken geblazen door de songs “What’d You Do It For”, het schitterende “Untitled 2” en het op de tweede video in een live gebrachte akoestische versie te beluisteren nummer “Getting Over The Blues”. Trae Sheehan is ongetwijfeld een jong muzikaal talent om gedurende de volgende jaren nauwkeurig in de gaten te houden en dat zullen wij bij Rootstime dan ook heel graag voor u doen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Half Moon Records

video